• Varietat

    malvasia
  • Variant lèxica

    malvasía

  • Àrea geogràfica

    Barcelona (Província)
  • Període

    1890
  • Font de referència

    Roig i Armengol, Ramon. (1890). Memoria acompanyatoria al mapa regional vinícola de la provincia de Barcelona. Barcelona : s.n., 1890
  • Pàgina

    p. 34

  • Transcripció

    Malvasía.- Se cultiva generalment en la Costa de Llevant, en los terrenos montanyosos serveix pera ví, dona bastant fruyt y bó, y té molt determinada especialitat en Sitges, punt d'introducció de dita planta. Sarments: borrosos ab entrenusos curts y raveixinchs arribant á fer forqueta; fullas, mitjanas ab senos estrets, un xich arrodonits, cinch lóbuls ben determinats, llisas y verdas tacadas de groch en la cara de sobre, més claras y peludas en la de sota. Rahím: mitjá, irregular, llargarut, compost, fluix. Fruyt: petit, bastant desigual, quasi rodó, blanch daurat, dols sabrós. Vejis lo qu'e diu ab més abundancia de detalls al parlar d'aquesta varietat en lo capítol referent á la comarca de Vilanova.